Restaurant Week
16 lutego, 2022Kuchnia Nikkei
24 lutego, 2022Restaurant Week
16 lutego, 2022Kuchnia Nikkei
24 lutego, 2022🍷Wtorki z winem🍷
Drodzy Goście
W naszej restauracji zaczynami nowy, wtorkowy cykl naukowy 🤓
Będziemy Wam tu i na naszym fanpage'u przekazywać najważniejsze informacje o wybranych winach, a że od niedawna mamy nową kartę win - jest sporo pozycji do edukacji 📕
Jako pierwsze na plan wchodzi jedno z ulubionych win samego właściciela restauracji!
CEDERBERG BUKETTRAUBE
Pochodzenie: Południowa Afryka
Region: Cederberg
Szczep: BUKETTRAUBE
Rzadkie i piękne aromaty tego wina objawiają delikatne nuty kwiatowe różanych pączków, suszonego mango i moreli.
Dobrze zbalansowane na podniebieniu, z delikatną słodyczą i odświeżającą kwasowością.
Idealne jako aperitif.
Pairing: dania kuchni fusion i kuchni orientalnej 🍱 w naszej karcie idealnie komponować będzie się z sałatką z krewetkami!
Medale:
Złoty Medal – Veritas 2005
Złoty Medal – Michelangelo International Wine Awards 2015
Srebrny Medal – Sommelier Wine Awards 2015
Srebrny Medal – Michelangelo International Wine Awards 2013
Srebrny Medal – Veritas 2012
Robert Parker – 89 pkt.
Tim Atkin – 90 pkt.
Wine Spectator Review – 87 pkt
Sprawdź szeroki wachlarz win, win musujących oraz szampanów w zakładce